Presentatie vernieuwe website SIEN-N in Nieuweschans

Op 2 juli 2011 presenteerde SIEN-N in Grand café & Culturele pleisterplaats De Oude Remise te Bad Nieuweschans de nieuwe website en film over het industriële erfgoed in noord-Nederland.

De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde dhr. Piet de Vey Mestdagh voor o.a. cultuur van de provincie Groningen.

De website is gemaakt in samenwerking met de afdeling Communicatie en Media van de Hanzehogeschool. Hij oogt fris en is helder van opzet. Hiermee kan SIEN-N zich beter presenteren.

De database op de website is volledig vernieuwd met objecten, waar op verschillende kenmerken kan worden gezocht. De database wordt continu geactualiseerd op basis van uw en onze kennis.” In In verband met ons nieuwe educatieve programma voor jongeren heeft SIEN-N door de afdeling Mediastiek van de Hanzehogeschool een film laten maken voor jongeren van groep 8 en de 1e brugklas, bedoeld om hen de waarde van ons industrieel erfgoed vroeg bij te brengen.

De opening van website en film werd voorafgegaan door een excursie voor de donateurs onder de enthousiaste leiding van de Stichting Vrienden van Nieuweschans met uitleg over de vestinggeschiedenis en een wandeling langs o.a. de graansilo, de marechausseekazerne, de douane. en een rondleiding met uitleg over de geschiedenis van de locomotiefloods.

Dhr. Barry Hake, schrijver van het boek over de geschiedenis van de locomotiefloods in Nieuweschans, hield een boeiend verhaal over de locomotiefloods.

presentatie SIEN-website nieuwe schans_0

De film is gemaakt door studenten van de Hanzehogeschool Groningen (Kim Lestraden, Lilian Crebes en Rike Pepping) en is bestemd voor de doelgroep jongeren . De film laat zien hoe een anatal jongeren op zoek gaat naar een geschikte locatie voor een schoolfeest en daarbij in een aantal oude fabrieksgebouwen terecht komt. De film verschijnt als “teaser” op you tube, wordt vertoond op lees-TV en aan diverse onderwijsinstellingen aangeboden als onderdeel van hun lesprogramma.